Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
463 vizualizari
Am ajuns la țară cu ocazia Paștilor. Am luat cu mine o lămpiță cu LED și alimentare prin USB. O foloseam rareori pe laptop, așa că am decis să o las la țară, pentru uz pe PC-ul vechi de aici. Pe laptop lampa se aprinde doar când laptop-ul este pornit, dar acasă am constatat că, pe PC, odată introdusă într-un port USB, mini-lampa de birou se aprinde, chiar și când calculatorul este oprit. Deci nu e tocmai fezabilă montarea ei definitivă într-un port USB al PC-ului, decât dacă opresc sursa de alimentare după fiecare utilizare. Ori dacă merg pe varianta introducerii ei într-un port USB de fiecare dată când pornesc calculatorul.

Care e diferența constructivă între PC și laptop din punct de vedere al alimentării plăcilor de bază? De ce pe PC am tensiune pe periferice (cel puțin pe porturile USB) și când calculatorul este oprit, iar pe laptop nu?
Senior (8.1k puncte) in categoria Tehnologie
1 0
Nu sunt un specialist dar din punct de vedere al alimentarii diferentele sunt la voltaj la pc sunt in general pe 12 si 24V plus ca sursa distribuie mai multe puncte de alimentare asta fiind si motivul pentru care unele porturi sa aiba tensiune permanenta adica ele sa fie concepute si ca niste surse de alimentare pentru incarcari de telefoane,in schimb la laptop bazat pe o baterie nu poate asigura o alimentare permanenta si au un mod mai economic de consum.

Te rugam sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a raspunde la aceasta intrebare.

...