Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
2.2k vizualizari
Novice (126 puncte) in categoria Corpul uman

2 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

image

image

In prima imagine puteti vizualiza distributia caii vizuale. Datorita incrucisarii campurilor vizuale temporale (verde pentru ochiul stang si rosu pentru cel drept) la nivelul chiasmei optice, o leziune la acest nivel va conduce la o hemianopsie bitemporala (pierderea vederii in campul vizual temporal al fiecarui ochi care corespunde portiunii exterioare a campului vizual atat la nivelul ochiului stang, cat si drept) asa cum reiese din cea de-a doua imagine, cazul trei.

Puteti vizualiza o scurta prezentare a leziunilor campului vizual oferita de un neurooftalmolog (in engleza), dar poate fi destul de greu de inteles daca nu aveti notiuni de baza in anatomie si fiziologie intrucat se adreseaza studentilor la medicina si rezidentilor.

Spor la invatat!

Experimentat (2.4k puncte)
0 0
Mulțumesc mult !!
0 plusuri 0 minusuri
Sper ca răspunsul anterior a răspuns întrebări  tale. Dar mai vin cu o mica precizare poate nu știai și te ajuta, fibrele care se încrucișează la nivelul chiasmei optice sunt cele nazale(de pe retina) dar aduc informația din câmpurile vizuale temporale ( reiese și din desen). Spor!
Novice (110 puncte)
...