Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
555 vizualizari

Citind articolul de aici, am ajuns sa aflu cum autorul a receptionat cu o antena Yagi o transmisie a unei televiziuni iordaniene.

Care ar fi distanta maxima de la care ar putea fi receptionata o transmisie TV terestra si de ce factori depinde?

Senior (8.1k puncte) in categoria Fizica

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
Distanta la care poate fi receptionat un semnal TV depinde de foarte multi factori.

La emitator depinde de puterea de emisie, de frecventa pe care emite respectivul post de televiziune, de tipul de modulatie folosit.Apoi depinde de mediul de transmisie(daca intre emitator si receptor exista obstacole, munti, cladiri inalte, etc. distanta la care se poate receptiona scade foarte mult), depinde si de starea vremii(intr-o zi innorata se poate receptiona la distante mai mari datorita reflexiei undelor electromagnetice).La receptor depinde de antena de receptie folosita, in special de castigul si directionalitatea antenei, depinde si de tipul amplificatorului de semnal folosit(daca se foloseste asaceva).Mai exista posibilitatea ca un semnal TV sa fie amplificat de releele de retransmisie ale altor posturi de televiziune atunci cand e vorba de frecvente de emisie apropiate.

Aproximez ca in conditii prielnice, cu o tehnologie bine pusa la punct, la o putere de emisie de 2-3 MW, in banda VHF1(48-111MHz), s-ar putea receptiona semnal video complex la cca.1000km.
Junior (820 puncte)
...