Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
2.5k vizualizari
Pentru a lăsa rudelor mele din România o amintire plăcută faţă de mine, m-am oferit să pun o casetă video cu amintiri dragi lor pe un DVD. Imediat mi-au spus că au şi cîteva casete audio. Am crezut că rezolv aceste transferuri, dar primind VCR-ul şi casetofonul plus cele "cîteva" cincizeci de casete, mi-am dat seama că m-am cam pripit. 
1. Audio: conectez ieşirea pentru căşti la o intrarea audio a PC-ului.
Ce aplicaţie să folosesc pentru transfer rapid pentru că o asemenea casetă durează o oră?
2. Video: cablul de ieşire al vcr-ului nu are intrarea potrivită pe nici un computer. Există adaptor pentru aşa ceva (sau iau camera video şi înregistrez ecranul TV) ? Ce aplicaţie folosesc apoi? 
Pe acest site am găsit unele informaţii legate de subiect, dar nimic de pus în practică. Scuze faţă de cei care consideră această întrebare puerilă, personal nu m-am mai confruntat cu aşa ceva.
 
Senior (5.0k puncte) in categoria Tehnologia Informatiei

2 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
La casetele audio e relativ ușor, deși e nevoie de niște cunoștințe tehnice și experimente pînă a obține o calitate acceptabilă. Aveți probabil deja tot hardware-ul care vă trebuie – un casetofon și un calculator cu placă audio și DVD –, iar softul necesar se poate găsi gratuit pe internet dacă nu-l aveți cumva deja în sistemul de operare (eu folosesc GoldWave pentru toate operațiile care țin de prelucrări audio). Viteza de copiere e limitată de viteza casetofonului, care nu știe să redea caseta decît la viteză normală.

În schimb pentru caseta video cel mai bun sfat pe care îl am e să găsiți un atelier care face copierea pe bani. Nu e scump și în toate orașele mari din lume găsiți astfel de servicii. Ba acum puteți trimite caseta prin poștă și după o săptămînă o primiți înapoi împreună cu copia pe DVD. Ca să faceți singură operația aveți nevoie să cumpărați un aparat special, de exemplu o combină VHS-DVD, un DVD recorder sau un convertor analog-digtal pentru semnale video. Soluția asta v-ar costa mai mult decît serviciul de copiere. Merită investiția numai dacă urmează să faceți multe transferuri.

Exemple de astfel de servicii aici:
http://www.digitaltrends.com/home-theater/how-to-convert-vhs-to-dvd/4/

Bănuiesc că există servicii de copiere și pentru casete audio, dar n-am căutat.

Situația e similară cu aceea a digitizării filmelor fotografice. Se poate face și acasă, cu un scanner special sau un aparat foto și un adaptor, dar serviciile specializate fac treaba foarte bine și fără bătaie de cap.

PS. În prezent DVD-ul încă mai este o opțiune rezonabilă, dar se apropie rapid vremea cînd nu vor mai exista calculatoare care să le redea. Atunci poate cel mai bine ar fi să trimiteți datele digitizate prin internet (există servicii gratuite și pentru fișiere mari) sau printr-o memorie flash prin poștă, urmînd ca destinatarul să-și copieze fișierele în calculator sau într-un harddisk extern. Viitorul stocării datelor e în servicii de tip cloud, nu în obiecte puse prin casă.
Expert (12.9k puncte)
1 0

GoldWave foarte util. Caseta video o iau cu mine, de-abia mai am timp să mai pun 2-3 întrebări pe acest site (pe acest an) - printre ultimele din carneţelul rămas moştenire, nu am avut timp de ele - şi să-mi fac bagajul. Mulţumesc pentru răspunsurile şi învăţătura oferite.

0 plusuri 0 minusuri
Pentru a lasa o amintire placuta, aceasta amintire trebuie sa reziste in timp. Un CD sau DVD scris cu laserul are o viata foarte scurta, in medie trei ani. Cele de fabrica sunt presate in matrita si rezista o suta de ani. Casetele video sau audio nu se pot citi cu viteza foarte mare, deci trebuie rabdare. O inregistrare durabila este cea pe hard-disk. Mai putin durabila este inregistrarea pe memorii flash. Casetele magnetice trebuie recopiate dupa cativa ani deoarece inregistrarea magnetica slabeste in timp, dar prin recopiere calitatea scade. Exista posibilitatea de a pastra multi ani inregistrarile pe CD sau DVD daca se folosesc discuri reinscriptibile care se reinscriu cu aceleasi fisiere la fiecare doi ani. Inregistrarile magnetice trebuie sa fie ferite de campuri magnetice, iar cele pe discuri scrise cu laserul trebuie ferite de caldura.
Junior (817 puncte)
0 0
Trei ani? Eu am CD-uri și DVD-uri înregistrate de mine acum peste 10 ani și nu dau semne de oboseală.

Problema mea cu CD-urile și DVD-urile este învechirea tehnologiei. Degeaba rezistă un DVD inscriptibil zeci de ani, cum spun producătorii, dacă peste 5 ani nu mai ai în casă nici un lector de DVD. Deja multe din calculatoarele portabile care se vînd azi în magazine (laptopuri, tablete) nu mai pot citi un DVD.
...