Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
1.0k vizualizari

Intrebarea nu are legatura cu etica/religia si alte legende. 

In sarcinile extrauterine necomplicate tratamentul medicamentos constra in administrarea de metotrexat (un chimioterapic) intr-o doza unica, chiar dupa cateva saptamani de evolutie a sarcinii. 

Intrebarea: de ce nu se utilizeaza metotrexatul pentru a produce avort in sarcinile normale? Mai ales ca pastila de a doua zi poate actiona maxim 72h de la contact, cealalta solutie fiind plimbarea la obstetrician. 

 

Junior (477 puncte) in categoria Medicina - Sanatate

1 Raspuns

3 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

Methotrexatul nu prea se mai foloseste in prezent pentru a induce avort in sarcinile normale intrucat exista alternative cu mai putine efecte adverse. Avortul medicamentos poate fi utilizat, in principiu, pana la 9 saptamani de gestatie, iar cuplurile care decid pentru avort iau aceasta decizie, in principiu, destul de tarziu, in speranta ca nu este vorba despre o sarcina, ci doar de un ciclu intarziat. Presupun ca ati citit faptul ca intreruperea sarcinii pe baza de Methotrexat presupune mai multe controluri la medic dupa administrarea medicamentului pentru a se asigura de intreruperea completa a sarcinii, iar, de obicei, persoanele care adopta o astfel de metoda de avort, doresc sa scape cat mai repede de produsul de conceptie.

Pe de alta parte, exista complicatii deloc de neglijat in cazul avortului pe baza de medicamente: 

- o expulzie incompletă care să necesite un tratament complementar, adica chirurgical;
- în comparaţie cu metoda chirurgicală, întreruperea de sarcină medicamentoasă induce pierderi de sânge mai importante şi de o durată mai mare (7-12 zile, excepţional 1 lună), cât şi dureri pelviene mult mai intense;
- complicaţii infecţioase, rare, dar severe.

Mai mult, exista si anumite contraindicatii cu privire la realizarea unui avort medicamentos: alergie la unul dintre medicamente, tulburari de coagulare, anemie, tratament cu corticosteroizi, sarcina extrauterina (intrucat medicamentul nu este intotdeauna eficient).

Decizia pentru metoda chirurgicala sau cea medicamentoasa se ia de comun acord cu pacienta si nu este impusa acesteia (cel putin asa se procedeaza in tarile civilizate). 

http://www.scientia.ro/blog-sergiu-vijiala/5172-avortul-medicamentos-si-avortul-chirurgical.html

http://www.acog.org/Resources_And_Publications/Practice_Bulletins/Committee_on_Practice_Bulletins_Gynecology/Medical_Management_of_First-Trimester_Abortion

 

Experimentat (2.4k puncte)
...