Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
947 vizualizari
Recent, am intalnit un pacient de vreo 2 ani ce a fost internat pentru o pneumonie. Inainte de a ajunge la spital, ma-sa l-a dus la o femeie pentru a-l taia pe spate cu lama, in speranta ca se vindeca.

De unde vine aceasta practica?

Cum este posibil ca in 2014 sa fie practicata in continuare?

 

nu stiu daca e corect incadrata intrebarea.
Junior (477 puncte) in categoria Medicina - Sanatate

2 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
Dacă luăm în seamă programa școlară contemporană, astfel de „tratamente” vor fi tot mai des utilizate, aplicate. După ideologiile și credințele actuale din România, l-o fi tăiat ca să iasă duhurile rele.
Experimentat (3.3k puncte)
0 4
sunt cateva boli in care medicina te repara, multe in care nu au niciun habar...si totusi si in bolile in care habar nu au exista medici..si nu inteleg de ce..ca sa nu ramana spatiul gol? Problema nu ar fi asta, in bolile cu o cauza necunoscuta tu daca-i spui medicului ceva, ceva ce el nu a citit in manualul de medicina pe care la invatat iti rade in nas , se considera ca el stie mai bine ca tine cum stau lucrurile...ceea ce e total fals. doctorii in opinia mea sunt niste oameni limitati ...sunt la bataie sau pe picior de egalitate cu calugarii..ambele categorii respecta cu sfintenie si nu ies din "cuvantul si litera cartii" unii sunt cu biblia si orice-i spui...el iti spune..cuvantul lui Dumnezeu..si medicul daca ceea ce spui tu..nu e pe schema cu ce a invatat el ...nici nu te asculta. Nu inteleg de unde atata superioritate...sa presupunem ca eu am o afectiune cu o cauza necunoscuta....boala e pe mine in mine..cum e posibil ca un om care nu o are dar citeste niste lucruri scrise de altcineva si puse intr-o carte de medicina...dar si in cartea de medicina scrie la fel cauza inca necunoscuta...sa strambe din nas la ceea ce-i spui tu.  Doctorii nu sunt niste oameni destepti..se cred destepti..dar nu sunt..oamenii destepti se indreapta spre cercetare fizica..alte lucruri.... ei citesc o carte care e biblia lor si cred orbeste in ea..si cam asta e tot . o categorie ciudata de oameni!
0 0
noi am mai purtat o discutie..si ti-am recomandat ceva, urmeaza-mi sfatul.
0 2
exact ceea ce am spus putin mai devreme...superioritate ..se considera ca stie el mai bine...sfaturi..fratele mai mare..eu stiind lucrurile astea..nu pot decat sa inchid ochii sa ma prefac ca nu vad!
3 plusuri 0 minusuri

Obiceiul probabil a fost introdus acum 150 de ani cand practic doctorul iti scotea sange crezand ca te ajuta la mai toate bolile, pe atunci si medicina oficiala se facea asa dupa ureche.

http://ro.wikipedia.org/wiki/S%C3%A2ngerare_terapeutic%C4%83

Experimentat (3.3k puncte)
0 0
Eu am alta parere. Aveau stramosi vikingi.

Aici e obiceiul:

http://en.wikipedia.org/wiki/Blood_eagle

In principiu, daca se scot plamanii, dispare si pneumonia. Nu exista nicio insemnare a vreunui contraexemplu.
...