Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 1 minus
1.3k vizualizari
Pur si simplu mi-e scarba cand aud de doctori si asistente. Zilele acestea am tatal bolnav si a trebuit internat in spital. Normal ca trebuie sa arunci cu sute de lei sa-l si trateze, altfel il interneaza si il externeaza la fel. Fiecare asistenta in parte asteapta darul cu nerabdare altfel isi trateaza pacientii in ultimul hal. Nu cred ca am vazut fiinte mai josnice decat asistentele, cred ca ar fi singurele femei in care as da fara mila, si pot spune ca nu am ridicat niciodata mana asupra unei femei.  Ce masuri se pot lua in tara asta ? Daca as face scandal nu as rezolva nimic, chiar as putea face mai rau tatalui care nu are nicio vina, sa le reclam pt spaga nu vor pati nimic, iar cum orasul este mic optiunile sunt scazute in materie de doctori.

Scuze de generalizare, sunt sigur ca exista si doctori si asistente care isi fac treaba cu  profesionalism.

Ati putea spune ca sunt platiti mizerabil, dar asta nu le da dreptul sa lase oamenii sa moara sau sa-i trateze ca pe niste animale daca nu-si primesc dreptul. Poate ca nu as fi avut nimic impotriva daca ar fi dat dovada de profesionalism si le-as fi lasat ceva bani la urma de multumire, dar nu sa ceara banii ca, curvele inainte.
Senior (6.9k puncte) in categoria Medicina - Sanatate

4 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
Asa este,pur si simplu nu mai au pic de umanitate. Ce m a frapat cel mai tare a fost zilele trecute cand am vazut cu ochii mei cum o doctorita ii baga bani la o alta doctorita in buzunar ca sa fie atenta cu tatal ei pe care urma sa l interneze.Am ramas pur si simplu socat.....Daca pana si intre ei medicii se comporta asa,ce sa mai spunem de noi. Orice numai pe mana lor sa nu ajungem....SANATATE
Novice (108 puncte)
1 plus 1 minus
In ro. institutiile nu functioneaza ca in tarile dezvoltate  pe baza de legi, ci mai degraba pe cunostinte, ex. daca esti director de scoala sau gradintita incerci prin cunostinte si relatii sa faci rost de fonduri etc.

Daca vrei sa faci o plangere la politie prima data te adresezi reletiei pe care o ai acolo, ea te ajuta, te prezinta mai sus, te sfatuieste si tu ii platesti efortul.

Candva oltenia a trecut pt. putin timp sub stapanire habsburgica, 1718 ,guvernatorul austriac povesteste ca judecatorii si alti functionari nu primeau salariu de la stat ci ii luau de la cei judecati. Noua guvernare le da salarii, dar functionarii, s-au "adaptat" si noii situatii, luau si salariu si "dreptul" traditional.  Spaniolii au un proverb " De aquellos polvos vienen estos lodos"  ( din acel praf vine namolul asta)

 

Prerea mea este ca privatizarea sistemului este cea mai rapida si simpla forma sa scapam de cancerul din acest sistem.  S-a mai incercat, dar exista multi "baieti destepti" care fac afaceri cu sistemul. Vezi cazul cardurilor de sanatate intarziat cu anii ca sa nu se poata centraliza cheltuielile, de fapt oficial ministerul nu prea stie, cat si unde se duc banii.
Experimentat (3.3k puncte)
3 plusuri 0 minusuri

Pentru că nimeni din cei afectați nu face nimic pentru a rezolva problema. Unii pacienți renunță și apelează la clinicile private, unii acceptă să dea banii de teamă că altfel nu vor fi tratați, unii pleacă prin alte țări (de tot sau doar pentru tratament), unii se roagă să nu se îmbolnăvească etc.

Pentru mine sistemul medical românesc de azi este absolut execrabil, e deja inuman. De cîte ori ajung prin țară mă tem să nu am nevoie de el. Prin comparație în Japonia spitalele și cabinetele medicale funcționează ireproșabil. Medicilor și asistentelor nici nu le trece prin minte să ceară vreun bănuț, iar pacienții nu au avut niciodată nevoie să umble cu pliculețul. Pur și simplu aici nu există ideea asta de a plăti serviciile medicale în plus față de cît costă ele.

Dar probabil în România încă nu e destul de rău. Cînd o să fie cu adevărat rău lumea o să se revolte.

Expert (12.9k puncte)
0 0
singura rezolvare care as gasi-o ar fi aceea de a se privatiza in totalitate sistemul medical. Decat sa-mi opreasca lunar sute de lei, prefer sa platesc ca in strainatate asigurare medicala, care cred ca ar fi si mai ieftina decat platesc in prezent si nu as mai fi nevoit sa platesc in plus spagi si medicamente pt spitalizare. In ziua de azi daca internezi pe cineva in spital trebuie sa te duci sa-i cumperi si injectiile si medicamentele.
1 plus 1 minus
E dezastruos pentru că e subfinanțat. Vreți sistem privat de tot?  Și în America e sistem privat, iar dacă ți-ai tăiat un deget, replantarea la loc te poate costa pînă la 60 000 de dolari.   Apropo! La ce dracu plătim 24% TVA? Și unde se duc acești bani? Merg și la sănătate?
Experimentat (3.3k puncte)
0 0
Pai, bugetul este de 6,2  miliarde de euro, plus cheltuielile de spaga sau medicamente cumparate de catre cetateni. Fara sa mai punem ca o mica parte dintre cetateni se trateaza la privat, deci, usureaza sarcina celui public.

 

Se risipeste si se fura foarte mult, nu putem nega evidenta grosolana,  este ca si cand nu am observa o turma de elefanti, in anul 2000 bugetul era de un miliard de euro, deci, este de 6X mai mare, plus ca avem 2-3 milione de cetateni afara iar altii se trateaza la privat. iar calitatea nu a crescut deloc. Spagile sunt sensibil mai mari decat in anul 2000, motivul subfinantarii nu este explicatia.
0 0
`pai e normal sa te coste 60.000 de dolari, daca te-ar costa doar 100 de  dolari nu si-ar mai face nimeni asigurare medicala ca ar zice si asa daca patesc ceva scot putini bani si ma tratez. Dar in felul asta te simti obligat sa platesti stiind ca daca nu ai asigurare nu iti perimiti absolut nici cea mai usoara interventie medicala. Si sa nu crezi ca un sistem privat ar fi foarte scump in comparatie cu ce platim noi la stat. Dar te scapa de toate spagile inutile.
0 0
Dar în felul ăsta te simți escrocat și plătești știind că dacă nu ai asigurare....  Cît de moral să fie ca pentru o operație de o oră sau două, să plătești salariul pe cîteva luni sau un an? Poate plătești și o amendă mascată, fiind că nu ești asigurat.
0 0
Ma gandesc ca o asigurare privata ar fi in avantajul multora. Nu inteleg de ce in prezent asigurarea obligatorie e in functie de salariu. Adica daca castig 5000 de euro pe luna platesc cat 30 de persoane cu un salariu minim pe economie, dar nu beneficiez de nimic in plus, fata de cel care plateste de 30 de ori mai putin. Suntem tratati la fel, ceea ce nu e corect.
0 0
Nu uita că multe din salariile din România și de aiurea, se cam pun din burtă, adică angajatul își tabilește și salariul sau  unfel de a juca șah de unul singur.
...