Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 2 minusuri
1.5k vizualizari
Novice (110 puncte) in categoria Tehnologie

5 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
Nu cred ca exista o explicatie stiintifica, deoarece la modelele noi, congelatoarele sunt jos. Probabil, vorba aceea: " asa e modelul."
Novice (116 puncte)
0 plusuri 0 minusuri
depinde de marimea frigiderelor. La cele mari e amplasat jos, iar la cele mici e sus. Cred ca tine de marime si frecventa utilizarii.
Junior (477 puncte)
2 plusuri 0 minusuri
Există mai multe tipuri de frigider, unele cu congelatorul sus și altele cu el jos, dar și alte structuri.

Atunci cînd congelatorul e sus, aerul rece coboară natural, pentru că e mai dens, iar aerul mai puțin rece urcă în locul lui lîngă congelator și se răcește. Astfel se creează un circuit de aer care face ca diferențele de temperatură între partea de sus și cea de jos a frigiderului să nu fie prea mari (diferențele cresc însă dacă frigiderul e plin ochi, pentru că atunci aerul circulă mai greu).

În schimb la frigiderele cu congelator jos se folosește un mic ventilator care circulă aerul de la congelator la frigider în funcție de temperatura din frigider, adică ventilatorul pornește dacă aerul din frigider nu e destul de rece.
Expert (12.9k puncte)
0 plusuri 1 minus
Fiindca aerul rece coboara. Frigiderele care a au sertare de congelare in partea de jos, au doua compresoare cu circuite de freon separate.
Novice (164 puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Avantaje si dezavantaje ! Vb aia daca este congelatorul jos este mai  lesne de umblat la sertarele ticsite cu carne si toate cele (oricum umblam mai rar la ele fata de frigiderul de deasupra ) . Ma gandesc si anume ca este de asemenea bine lucrul ca este situat congeletorul jos si anume avand la congelat produse iar aceste fiind mai ''inghesuite'' deci partea de jos este mai densa si mai grea , inseamna ca centrul de greutate este situat jos . Asta este bine cand il mai maevram prin casa , sau Doamne fereste in caz de cutremur !. Ce ziceti??
Novice (142 puncte)
...