Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

4 plusuri 0 minusuri
309 vizualizari
Poate v-a ajuns la urechi faptul că în a doua jumătate a anului 2013 o jucătoare de tenis din România a reuşit să câştige 6 turnee de tenis (e drept, de categoria a 2-a), ajungând pe locul 11 în lume la acest sport.

Este deci a 11-a cea mai bună jucătoare de tenis de pe planeta Terra.

Cu toate acestea, stirile despre realizările sale se situează undeva la 5% din volumul de ştiri despre minunatul fotbal de pe plaiurile mioritice şi, cred, la 1% din volumul de ştiri despre Gigi Becali, iar asta în condiţiile în care acesta din urmă nu a mai apărut în direct la TV de ceva luni bune.

Care credeţi că va fi impactul succesului Simonei Halep asupra tenisului românesc? Va creşte interesul general pentru acest sport? Vor apărea mai multe şcoli de tenis? Vor fi mai mediatizate jucătoarele din România?

Mai mult, credeţi că succesul în sport poate modifica fundamental, în bine, o ţară? Că victoriile unui Djokovic ori Federer cresc stima de sine a sârbilor şi elveţienilor cred că e o certitudine, dar pot, oare, sportivii de frunte la nivel mondial să genereze, prin victoriile lor, progres şi la alte niveluri în tările lor de baştină, ori e doar un discurs frumos de film?
Senior (8.1k puncte) in categoria Psihologie - Filozofie
1 0

Interes pentru tenis cred ca exista in Romania. Pentru amatorii tenisului care nu sunt la curent, exista un circuit de tenis amator la nivel national organizat de catre BCR care numara aproximativ 10.000 de jucatori (http://www.tenispartener.ro/ro/). Din pacate, tenisul ramane un sport scump, atat prin inchirierea terenurilor, cat mai ales prin echipament. Din fericire, in Romania exista mai multe terenuri de tenis pe zgura fata de cele sintetice decat in alte tari cu potential financiar superior...intretinerea acestora fiind mult mai costisitoare decat a celor sintetice...ceea ce este de admirat din punctul meu de vedere. Dar nu stiu cat va mai dura.

Simona Halep este una, Gigi Becali sunt multi in Romania. Tenisul este un sport mai dificil decat fotbalul (din punctul meu de vedere, bineinteles) atat de practicat, cat si de privit, inteles. Veniturile generate de un turneu de tenis sunt net inferioare celor unui turneu de fotbal. Tenisul are mult mai putini fani decat fotbalul...si cred ca trendul se va pastra.

Nu cred ca exista interes pentru construirea mai multor scoli de tenis....intrucat exista lipsa de spatiu, pe de-o parte, si lipsa de fonduri pentru investitii, pe de alta parte. De exemplu, in Constanta, au fost vandute niste terenuri de tenis pentru construirea unui hotel care genereaza mult mai multi bani.

Romania este campioana la gimnastica, printre altele. Dar nu cred ca victoriile ani de-a randul au avut un impact pozitiv, generand un progres la nivelul Romaniei. In schimb, in ciuda faptului ca nationala de fotbal a Romaniei nu a mai participat la un campionat mondial/european de ceva vreme, nu a impiedicat construirea National Arenei...ca sa dau doar un exemplu.

Eu cred ca este doar un discurs frumos de film...care in alta tari prinde viata.

Te rugam sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a raspunde la aceasta intrebare.

...