Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
2.0k vizualizari
Stiu ca un scriitor castiga in functie de numarul de carti vandute, banuiesc ca pretul unei carti e stabilit si in functie de numarul de pagini, pe linga intrebarea de mai sus ma intereseaza si ce cheltuieli ii revin scriitorului si cum se stabileste pretul cartii.
Novice (302 puncte) in categoria Economie - Afaceri
0 0
Din cate stiu eu grosul scriitorilor castiga putin, imi aduc aminte ca in Spania doar un singur scriitor traia doar din veniturile aduse din cartile scrise, Antonio Gala, restul aveau si alte meserii: avocat, inginer, profesor etc. (informatie ascultata la radio, spusa chiar de un scriitor)
0 0
Salut !

Da, daca nu cumva ai scris vreun roman siropos care sa umple lumea, nu te imbogatesti din carti, castigi foarte putin sau deloc. Ai mai putea castiga ceva daca il vinzi unei case de productie TV. Dar in rest, mai curand te "imbogatesti" daca scrii pe vreun blog ceva ...

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Nu cred ca este o reteta standard. Depinde cum se negociaza si cine negociaza. Un autor tanar si necunoscut se va multumi sa nu plateasca nimic editurii, numai sa ii fie editata cartea (desi sunt cazuri in care autorul plateste editurii si nu prea mai primeste nimic dupa aceea, cum ar fi cartile cu tiraj redus, tehnice, dar care dau bine la CV). Un altul ar putea lua cateva procente din fiecare carte vanduta. Un scriitor arhicunoscut care are si un agent care sa il reprezinte va primi mai mult. In Occident exista scriitori care primesc o suma stabilita inaintea tiparirii, editura fiind sigura de succesul cartii (nu stiu la noi in tara daca se practica asa ceva). Ba chiar exista edituri care platesc autorul inainte chiar ca acesta sa se apuce de scris (cred ca autoarea a luat banii pe ultimul volum Harry Potter inainte sa fi scris prima pagina). In tot cazul, editurile nu prea pierd.
Junior (984 puncte)
...