Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
646 vizualizari

Nu mai e un secret pentru multa lume faptul ca site-urile pe care le vizitam ofera in mod automatizat unor terti (de obicei companii de advertising) informatii despre istoricul vizitelor noastre.

De cele mai multe ori nu avem idee despre locurile unde ajung datele pe care le colecteaza despre noi site-urile pe care le vizitam.

Daca va intereseaza asa ceva, exista un add-on pentru Firefox (posibil si ptr alte browsere), care va arata ce se intampla cand accesati diverse site-uri si unde ajung informatiile colectate despre dvs.

Este vorba de Collusion.

Va invit sa comentati pe marginea utilitatii acestui programel.

Ne intereseaza ori nu ce se intampla cu datele pe care, de cele mai multe ori fara sa constientizam, site-urile pe care le vizitam le afla despre noi? E utila o optiune precum interzicerea distribuirii catre terte parti a acestor informatii?

Politicile privind folosirea cookie-urilor, pe care in ultima vreme site-urile le-au facut ceva mai vizibile, trec pentru 99,9% din internauti neobservate. Ne atentioneaza acestea cu privire la ceea ce se intampla cu informatiile pe care site-ul vizitat le afla despre noi?

Va intereseaza astfel de lucruri, legate de intimitatea dvs. (ori lipsa ei)  in spatiul virtual?

Senior (8.1k puncte) in categoria Stiati ca?-Tehnologie
1 0
Salut !

Eu sunt resemnat in acest sens, cred ca este aproape imposibil sa opresti scurgerea de date personale pe net, iar in viitor va deveni cu atat mai dificil. Nu stiam de Collusion, as urmari unde ajung datele numai cu titlu de curiozitate, n-o sa stau sa filtrez, avem si asa destule pe cap ...

Te rugam sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a raspunde la aceasta intrebare.

...