Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
702 vizualizari
Am citit deunăzi un articol deosebit într-unul din cotidianele de sport de pe la noi, versiunea online. Povestea unui final de cursă de maraton, proba de fete, de la Olimpiada din 1984. Eroina: Gaby Andersen. Eram prea mic atunci să fi văzut secvenţa live, dacă o fi fost transmisă la noi, dar m-a impresionat să citesc despre acel episod.

Povestea e aici :

http://blogsport.gsp.ro/oprisan/2013/03/17/tragedia-happy-end/

Secvenţe video pot fi uşor găsite pe Youtube căutând după numele maratonistei şi anul 1984.

 

Întrebarea mea e următoarea: ce s-a petrecut în corpul alergătoarei? Ce reacţii chimice, ce fenomene metabolice au loc de ajunge organismul uman să se comporte astfel?
Senior (8.1k puncte) in categoria Corpul uman

1 Raspuns

0 plusuri 0 minusuri
A fost vorba în primul rând de extenuare fizică severă, generată de un control extrem al minţii, singura care poate inhiba semnalele de alarmă pe care corpul le declanşează în cazul unor asemenea eforturi. Mai puternic afectată pe partea stângă, probabil că avea dureri foarte mari şi în zona splinei, dar oricum o fi fost, intregul corp era în regim de avarie maximă, foarte foarte probabil aproape de colaps fatal! Muşchii deja refuzau să mai răspundă normal, controlul mental era intens, dar deja tindea să clacheze... foarte multe lucruri se întâmplau în acele momente critice, iar dacă ar fi să ne închipuim un panou de control imens, acesta ar fi fost plin de beculeţe roşii şi o mulţime de alarme declanşate.
Experimentat (3.1k puncte)
...