Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
2.9k vizualizari
Junior (453 puncte) in categoria Chimie

2 Raspunsuri

0 plusuri 2 minusuri

<mesaj sters de moderatori; copy-paste>

Novice (125 puncte)
0 0
Nu e frumos să copiați din alte părți. E atît ilegal (încălcați drepturile de autor), cît și imoral (plagiind, adică prezentînd munca altuia ca și cum ar fi a dumneavoastră, spuneți o minciună). Era mai simplu și mai bine să spuneți unde ați găsit informații despre materialele plastice.

Apoi cînd copiați ar fi bine să și citiți. Ați putea avea surprize. De exemplu textul de mai sus se termină cu „Vom examina în continuare [...]”, dar continuarea lipsește.

Iar Alexander Parkes era de mult oale și ulcele în 1980. Înțeleg că sînteți foarte tînără și nu erați născută încă în 1980, dar nu se poate să nu știți că plasticul a existat cu mult înainte.
0 plusuri 0 minusuri

Plasticul este o notiune genarala dar am sa incerc sa iti explic care este diferenta dintre cauciuc si plastic. In natura exista o multitudine de polimeri ca celuloza de exemplu dar nu e singurul, mai mult de pe la 1837 omenirea a descoperit ca poate si ea sa sintetizeze polimeri asa au aparut polimerii sintetici.

Printre proprietatile fizice ale polimerilor exista o caracteristica ce se numeste temperatura starii de tranzitie in engleza Glass Temperature notata si Tg. Daca valoarea acestei temperaturi pentru un polimer este mai mica decat temperatura camerei (25 C) atunci acel polimer este elastomer sau cauciuc, daca valoarea este mai mare atunci este material plastic.

Meteriale plastice comune sunt: polietena (PE) se obtine din etena, polipropena (PP) se obtine din propena, poli(metil metacrilatul) (PMMA) plexic glass-ul se obtine bineinteles din metil metacrilat, etc. Acest tip de mase plastice formate dintr-o singura substanta sunt cunoscute ca homopolimeri. Exista o varietate practic infinita de copolimeri, adica polimeri formati din reactia unui amestec de doua sau mai multe substante.

Unul comun este ABS poli(acrilonitril-butadien-stiren) din ele se fac bordurile de la autovehicule dar nu numai.

Dar despre domeniul acesta sau scris mii de carti practic e inepuizabil. Dar ca o curiozitate. Etena polimerizeaza si formeaza o masa plastica, propena polimerizeaza si formeaza o masa plastica dar un amestec de etena si propena copolimerizeaza si formeaza un cauciuc. Interesant nu.

Novice (105 puncte)
...