Reteta originala inventata de John S. Pemberton este:
Citrat de cofeina, 1 oz. (28 g)
Extract de vanilie, 1 oz. (30 ml)
Aroma, 2.5 oz. (71 g)
Extract lichid din frunze de coca, 4 oz. (118.3 ml)
Acid citric, 3 oz. (85 g)
Suc de lime, 1 Qt. (946 ml)
Zahar, 30 lbs. (14 kg)
Apa, 2.5 Gal. (9.5 l)
Caramel pentru culoare
Se amesteca citratul de cofeina, acidul citric si sucul de lime in 1 l de apa care fierbe si de adauga extractul de vanilie si aroma dupa ce se raceste.
Aroma
Ulei de portocale, 80
Ulei de lamaie, 120
Ulei de nucsoara, 40
Ulei de scortisoara, 40
Ulei de coriandru, 40
Ulei de neroli, 40
Alcool, 1 Qt. (946 ml)
Se lasa sa stea 24 de ore.
Astazi insa reteta nu mai este aceeasi si exista diferente intre variantele folosite in diferite tari.
Ingredientele pentru aroma se pot afla prin teste de laborator insa partea dificila este aflarea proportiilor, deci reteta actuala este partial necunoscuta.