Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
458 vizualizari
Face-ți, vă rog, un top al celor mai proaste și iraționale legi ce au fost elaborate după 89 și ce efecte negative au avut acele legi și....
Experimentat (3.3k puncte) in categoria Cultura Generala

1 Raspuns

2 plusuri 0 minusuri
OG 2 / 2001 privind regimul juridic al contravențiilor, legea cadru care stă la baza tuturor actelor normative, ce privesc constatarea și aplicarea sancțiunilor contravenționale. Nu există nicio prevedere legală clară, care să-l determine pe contravenient să achite amenda. La art. 9 alin.5 se specifică : În cazul în care contravenientul nu a achitat amenda în termenul prevăzut la alin 4 ( 30 zile), instanța procedează la înlocuirea amenzii cu sancțiunea obligării la prestarea unei activități în folosul comunității, ATENȚIE : CU ACORDUL ACESTUIA.

Cu alte cuvinte, dacă refuză să presteze o muncă în folosul comunității, nimeni nu-i poate face nimic, amenzile pur și simplu devin debite neîncasate la primării, atâta timp cât acesta nu are pe numele său bunuri mobile, imobile, etc.

Acest aspect încurajează marea majoritate a contravenienților(de toate categoriile, mai ales în mediul rural, unde starea contravențională este mai ridicată decât în mediul urban) care ignoră efectiv cadrul legal, fapt care pe termen lung produce consecințe.

La nivelul consiliilor locale sunt sume colosale care nu pot fi încasate din amenzi, sume, care ar putea crește bugetul statului, dar nimeni nu este interesat să modifice cadrul legal.
Novice (109 puncte)
...