Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
531 vizualizari

    Cum majoritatea imbratiseaza ideea unui mic dejun apetisant, multi dintre noi, optam la varianta clasica si aceea de a sarbatorii dimineata cu traditionala omleta din trei oua, fara a lua in calcul ingrenientele adaugate si aportul de colesterol din galbenus, care dupa parerea multora rezulta pricina afectiunilor ale inimii.

   De partea cealalta, concluziile sunt ramificate in diferite ipostaze, cum ar fi - nici macar un ou  pe zi nu sporeste riscul unui atac de cord sau a altor afectiuni, in conditiile in care specialistii ne sfatuiau pana acum sa consumam oua, maxim de trei ori pe saptamana.

  Conform unui studiu efecteuat la Harvard University, s-a constatat ca ouale sunt bogate in acizi grasi omega-3 si tot atat, contin o sursa veritabila de proteine si multe alte minerale, cat si o prezenta a pigmentilor antioxidanti pretiosi cum este lutenia. Dumneavostra cum optati?

http://www.evz.ro/detalii/stiri/Alimentele-care-ATACA-INIMA-la-fel -de-mult-ca-FUMATUL-996893.html

Junior (1.4k puncte) in categoria Alimentatie

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
Ce susţine dr. David Spence este în mod sigur real, gălbenuşul de ouă conţine foarte mult colesterol, iar toate studiile arată că o dietă bogată în colesterol conduce la un nivel mare al colesterolului în sânge şi deci un risc mărit de boli cardiovasculare şi accidedente cerebrale. Gălbenuşul conţine multe grăsimi pentru că asta are nevoie embrionul pentru a se dezvolta, proteinele albuşului au şi ele rolul lor în creşterea şi evoluţia acelei forme de viaţă, dar după ce embrionul devine animalul matur, nici măcar el nu mai are nevoie de acea formă de nutriţie, sau cel puţin nu în aceleaşi cantităţi.

De fapt colesterolul, grăsimile şi multe toxine (unele prezente iniţial, altele apărute după gătire, mai ales după prăjire) sunt prezente în toate produsele de origine animală, motiv pentru care proporţia lor ar trebui să fie limitată în cadrul dietei fiecăruia dintre noi, dacă vrem să avem un compromis echilibrat între aceste neajunsuri şi capacităţile organismului de a le face faţă în condiţii optime.

Totul se reduce la cantităţi, iar studiul acela de fapt asta arată. Tot aşa se poate discuta despre celebrul lapte, care deşi a fost considerat de milenii un aliment de bază, nu înseamnă că este neapărat sănătos, dimpotrivă, există aspecte de-a dreptul nesănătoase în ce-l priveşte.
Experimentat (3.1k puncte)
...