Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
549 vizualizari
(Sfintii Parinti despre cele doua firi ale lui Iisus)
Junior (928 puncte) in categoria Religie
0 0
Simpla relativitate. Stiinta se bazeaza pe mintea rationala si gandirea analitica iar religia pe naivitate si inocenta. Re-ligii precum observei, in cautare de noi adepti credinciosi. (precum ligile politico militare din grecia antica)
Cel mai simplu gasesti in suflet ceea ce cauti dar daca ai dubii citeste parerile celor mai mari oameni de stiinta cu privire la credinta lor.

2 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
Dacă chiar vrei să folosim unul din cuvintele alea, aş folosi "neamestecată", însă nu e doar vorba că se amestecă lucruri, ci se încearcă mai degrabă deturnări ale unor cunoştinţe spre noţiuni total neacoperitoare, iar asta generează confuzie şi standarde duble.

Aşa cum comenta şi Iahim, între cele două sisteme de gândire există diferenţe radicale de abordare, care în final le fac incompatibile una cu alta. Religiile folosesc informaţii subiective, neverificabile, nedemonstrabile, bazate doar pe afirmaţii ce vin din observaţii ce deşi au şi unele raţionamente în spate, ele fie nu sunt corecte din punctul de vedere al logicii, fie fac apel la fapte şi situaţii nedemnonstrabile, fie o combinaţie.

Punctele comune apar doar când raţiunea, aşa numitul "bun simţ" şi logica se întâlnesc la un anumit nivel. Aşa se explică de ce unele norme morale şi valori prezente în religie sunt identice ca şi concluzie cu cele ale celor care nu au religie. Doar că principiile şi bazele cognitive, logica şi raţiunile din spatele concluziilor sunt diferite!
Experimentat (3.1k puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Consider ca religia e stiinta explicata pe intelesul celor de-acum 2000 de ani.
Experimentat (3.6k puncte)
...