Edward GriffinPovestea este simplă: în 1974 un ins, Edward Griffin, scrie o carte, "A World without cancer", în care explică el că de fapt leacul pentru cancer există (e vitamina B17), dar marile companii, cine altcineva? se opun vindecării cumplitei boli.

 

 

La 20 mai 2013 a aflat şi Agerpres de carte. Şi s-a dezlănţuit iadul! Toate redacţiile din România care au aflat de ştirea din Agerpres (o mostră de stupizenie pseudo-ştiinţifică) au prezentat cutremurătoarea informaţie: "S-a descoperit VITAMINA care UCIDE CANCERUL", acompaniate de mesaje clare: "Companiile farmaceutice ascund adevărul despre vitamina care ucide cancerul" (EvZilei). Unele publicaţii au citat sursa, cele mai multe nu. E treaba lor cum se fură între ele... Dar toate publicaţiile ne-au prezentat ştirea ca şi cum s-a întâmplat ieri evenimentul, iar ei ne anunţă astăzi înmărmuriţi: cancerul e vindecabil, dar nemernicii nu vor să recunoască! Încă o dată, "ştirea" a apărut în 1974...

Iată ce spune articolul din Agerpres (ca şi din toate celelalte publicaţii, parte din ele prezentate mai jos), în esenţă: "Este un fapt demonstrat: această substanţă distruge repede celulele canceroase. Autorul oferă mai multe informaţii despre vindecarea bolnavilor de cancer graţie B17, precum şi explicaţiile ştiinţifice ale acţiunilor sale şi ridică întrebarea 'De ce medicina convenţională nu recurge la aceasta pe scară largă împotriva bolii înşelătoare?'".

Cine e Edward Griffin? Un ins priceput la toate care a făcut nişte documentare teribiliste despre Arca lui Noe, Rezervele Federale ale SUA şi... cancer. A şi scris câte ceva... Citiţi mai multe pe Wikipedia.

E inutil să menţionăm că "soluţia" pentru cancer a lui Griffin este considerată o prostie de lumea medicală, nefiind dovezi în sprijinul afirmaţiei că vitamina B17 (cunoscută şi sub numele de amigdalină sau Laetrile) ar ajuta în vreun fel bolnavii de cancer.

Interesanta istorie a acestei "vitamine" o puteţi citi aici.

Iată o serie de publicaţii, mai mari, care au preluat în diverse forme ştirea cu "leacul cancerului" (o să observaţi că sunt şi publicaţii, chipurile, medicale...):
:: Jurnalul Naţional (ei sunt notorii în articole pseudo-ştiinţifice. Am mai scris şi aici)
:: Realitatea.net
:: DCNews
:: DoctorulZilei
:: ZiarulAtac
:: RoMedic
:: PostaMedicală
:: EvenimentulZilei
:: FormareMedicală
:: Garbo.

Mai sunt şi altele. Le puteţi publica d-voastră la comentarii.

Din păcate publicaţiile româneşti nu dispun de jurnalişti de ştiinţă veritabili decât în număr foarte mic. Celor mai mulţi dintre cei care scriu despre subiecte asociate ştiinţei (aşa cum dovedeşte şi publicarea acestei ştiri pseudo-ştiinţifice) le lipseşte, pe lângă pregătire, gândirea critică: nu sunt în stare să facă diferenţa dintre o informaţie care ar putea fi adevărată şi o escrocherie. Şi nici nu au capacitatea de a verifica...

Scris de: Iosif A.
Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.