Cursa inarmari furniciŞtiaţi că gândacii pot lua urma furnicilor şi că melcii miros ca pupele acestor insecte? Filmul de mai jos ne înfăţişează o veritabilă cursă evoluţionistă a înarmărilor, aşa cum prinde aceasta contur într-un muşuroi de furnici din pădurea ecuatorială malaeziană.

 

 

 

Volker Witte şi colegii săi de la Universitatea LMU din München vor să înţeleagă felul în care melcii, gândacii, păianjenii şi cel puţin alte 7 specii din pădurile din Malaezia s-au adaptat pentru a sălăşlui în preajma furnicilor, dar şi ce mecanisme de contracarare au evoluat în cazul acestora din urmă.

 

Charles Darwin pe urmele evoluţiei (video)

 

 

Traducerea şi subtitrarea în limba română poartă semnătura lui Daniel Andriev, cu o menţiune specială pentru consultantul ştiinţific prof. sec. dr. Sorina Andriev. Le mulţumim şi noi pe această cale pentru iniţiativă!

Realizatorul filmului de mai sus este Brant Backlund. Filmul este o producţie LMU Munich / Pleuni Pennings (2009). Pentru mai multe detalii vizitaţi site-ul Evolution of Life. Site-ul a fost creat în 2009, anul aniversării a 150 de ani de la publicarea celebrei lucrări a lui Charles Darwin intitulată în original "On the Origin of Species by Means of Natural Selection," cât şi cu ocazia a 200 de ani de la naşterea părintelui evoluţionismului.

 

Scris de: T. Ov.
Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.