Site-ul ESA (European Space Agency - Agenţia Spaţială Europeană) are de acum, la fel ca şi în cazul celorlaţi membrii ai agenţiei, o secţiune dedicată de ştiri şi articole în limba romana. Cititorii din România vor putea să urmărească de acum în propria lor limba cele mai importante evenimente ale industriei aerospaţiale la nivel european sau naţional.

 

 

Site-ul Agenţiei Spaţiale Europene este esa.int/esaCP/index.html, iar pagina dedicată informaţiilor în limba română este esamultimedia.esa.int/docs/sites/Romania.html.

În cuprinsul primului articol, dedicat descrierii Agenţiei Spaţiale Europene, aflăm că "Agenţia Spaţială Europeană (ESA) este poarta de acces către spaţiu a Europei. Misiunea sa constă în configurarea dezvoltării capacităţilor spaţiale ale Europei şi în garantarea faptului că investiţiile în cercetarea spaţială vor continua să asigure avantaje cetăţenilor din Europa şi din lume. ESA este o organizaţie internaţională cu 18 state-membre".

Iată mai jos una dintre realizările agenţiei, înregistrată şi publicată online - lansarea navetei ATV Johannes Kepler (Automated Transfer Vehicle), operaţiune care a avut loc pe date de 16.02.2011. ATV Kepler este o navetă spaţială fără om la bord care, în videoclipul de mai jos, a executat o misiune de aprovizionare pentru Staţia Spaţială Internaţională. Greutatea totală a navetei, încărcată cu 7 tone de materiale, a fost de 20 de tone.

 

 

Loading...

 

Ştirea originală: Prima pagină în limba română pe site-ul ESA

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.