În curând Google va implementa o schimbare majoră în politica sa de ierarhizare a site-urilor în lista de rezultate a motorului de căutare cu acelaşi nume: va penaliza site-urile considerate "ferme de conţinut", adică acele site-uri care sunt construite prin adăugarea de conţinut de pe alte site-uri. Şi pe Internetul românesc sunt deja sute de site-uri de acest fel, construite prin furtul conţinutului de pe alte site-uri.

 

Google

 

Schimbarea va afecta aproximativ 12% dintre interogări pentru Statele Unite. Este de presupus că şi pentru România procentul va fi cel puţin la fel de mare.

 

Google nu a precizat care site-uri vor fi afectate, dar, în principiu, nu poate fi o mare problemă pentru Google să distingă ce site-uri oferă materiale originale şi ce site-uri sunt construite prin înglobarea conţinutului de pe alte pagini web. Probabil că, cel puţin în primă instanţă, vor fi vizate doar site-urile mari, gen Demand Media, care produce mii de articole pe zi, poluând rezultatele căutărilor pe Google cu răspunsuri nerelevante. De asemenea, este probabil ca lista de site-uri care vor fi penalizate să crească progresiv, pe măsură ce analiza conţinutului avansează. Cum unele site-uri sunt construite atât din conţinut original, cât şi din cel preluat, iar alte site-uri schimbă articolele între ele pentru a se ajuta mutual în scopul de a creşte rapid, decizia nu va fi întotdeauna uşoară.

Google nu a luat decizia din proprie iniţiativă, ci sub presiunea a diverse companii şi articole de prese, care au condamnat faptul că multe rezultate din lista oferită de Google la o interogare sunt nerelevante.

Dacă Google va reuşi să implementeze eficient modificarea anunţată, "mutarea" ar fi una dintre cele mai importante din ultimii ani şi, în esenţă, ar însemna promovarea site-urilor de valoare, care oferă informaţii noi şi originale.

 


Bibliografie:
The Guardian

Scris de: Iosif A.
Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.