O maşină care foloseşte aceeaşi cantitate de energie ca un prăjitor de pâine este cel mai rapid autovehicul solar din lume. Denumită Sunswift, maşina solară în discuţie a fost creată de o echipă de studenţi de la Universitatea New South Wales din Sidney, Australia. Aceasta a bătut un nou record această lună atingând viteza de 88 km/h, depăşind cu aproape 10 km/h recordul anterior.

 

 

 

Studenţii au construit maşina de la zero anul trecut. Forma acesteia a fost aleasă pentru a-i conferi caracteristici aerodinamice, care să minimizeze frecarea. În mod obişnuit maşina dispune de baterii pentru a stoca energia solară; acestea au fost înlăturate de această dată pentru a-i testa eficienţa privind capacitatea de a stoca şi folosi energia solară pe măsură ce se deplasa.

 

 

Textul de mai sus reprezintă traducerea şi adaptarea acestui articol, realizată cu acordul New Scientist. Scientia.ro este singura entitate responsabilă pentru eventuale erori de traducere, Reed Business Information Ltd şi New Scientist neasumându-şi nicio responsabilitate în această privinţă.

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.