Am căutat pe Internet aplicații care să permită aplicarea diacriticelor pentru texte de dimensiuni mari. AutoCorect este deja favoritul nostru.

Aplicația AutoCorect v.3.8

AutoCorect este un editor de texte în adevăratul sens al cuvântului, putând crea sau edita profesional cele mai importante formate de fișiere existente. Dispune de o gamă variată de funcţionalităţi care vă permit formatarea documentului la nivel de paragraf şi/sau caracter. Introducerea tabelelor şi a imaginilor este foarte simplu de efectuat.

AutoCorect asigură pe lângă operaţiile clasice de prelucrare a textelor şi corectarea ortografică, corectarea punctuaţiei, manual şi/sau automat, sprijin pentru îmbogăţirea cuvintelor cu diacritice, ortografie şi punctuaţie, DEX etc.. Programul este uşor de folosit, nefiind nevoie de o pregătire specială pentru a-l folosi.

AutoCorect îşi bazează înlocuirea şi aplicarea de diacritice pe o selecţie de cuvinte şi expresii aflate într-o structură de dicţionare (cca. 1.310.000 de cuvinte şi 7.400.000 de expresii, prin încrucişare logică mai rezultă încă 2 miliarde de expresii), punctuaţia pe o serie de algoritmi, iar ortografierea, care este o opţiune semi-automată, pe capacitatea dvs. de analizare a unui cuvânt extras dintr-o frază, considerat posibil greşit de către aplicaţie şi înlocuirea lui cu altul selectabil dintr-o listă de cuvinte sugestii.

AutoCorect poate fi descărcat de aici.

 

Site-ul Archeus.ro

Site-ul Archeus.ro este un adevărat depozitar de instrumente pentru limba română. Printre altele, găsiţi aici dicţionare ale limbii române şi engleze, corector pentru limba română (sub forma de extensie Firefox, deosebit de utilă), dar şi opţiunea de a aplica diacritice unor texte.

Opţiunea de adăugare de diacritice o puteţi accesa aici

 

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.