Am scris recent un articol despre topul programelor spyware pentru anul 2010, realizat pe baza răspândirii acestor programe nocive, pornind de la un articol din revista Hakin9. Iată în continuare principalele metode de infectare a computerelor cu spyware, sursa informaţiilor fiind aceeaşi:

1. Atacurile prin intermediul e-mailurilor

Dacă primiţi un e-mail de la o adresă necunoscută în care sunteţi invitaţi să daţi clic pe un link ori să descărcaţi un anumit fişier pdf, este posibil să vă fi întâlnit cu încercarea unui hacker de a vă infecta computerul cu programe de tip spyware. Cel mai probabil e-mailul este trimis din China ori Rusia.

2. Site-urile pornografice şi cele care găzduiesc softuri piratate

Aceste site-uri sunt foarte căutate şi vizitate. Reprezintă în acelaşi timp şi locuri virtuale "mişunând" de softuri nocive care încearcă să exploateze vulnerabilităţile browserului dv.

 

3. Softuri pentru înlăturarea spyware

Paradoxal aparent, există softuri care pretind scanarea computerului personal şi înlăturarea programelor de tip spyware, dar care în fapt sunt create special pentru a planta spyware şi preluarea comenzii computerului. Este indicat să folosiţi softuri consacrate pentru sarcini de scanare/dezinfectare a computerului.

4. Stick-ul de memorie USB

Stick-urile de memorie reprezintă mijlocul la îndemână pentru transferul rapid de date între computere. Dar reprezintă şi o metodă rapidă de a distribui soft nociv între computere şi pentru a infecta reţele de computere.

5. Mesajele pe chat

Dacă folosiţi programe de tip chat, oricare ar fi acestea, atunci probabil că aţi primit şi mesaje nesolicitate în care o fetiţă fierbinte vă transmite un mesaj şi se uită provocator la dv. Dând clic pe linkul care însoţeşte imaginea, nu faceţi altceva decât să vă infectaţi computerul... Metoda este eficientă, graţie credulităţii unora dintre internauţi care cred că a dat norocul peste ei...

 

 

Sursa informaţiilor:
The Spyware Within You, Hakin9, november 2010.

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.