Duminică, 3 octombrie, Aula Facultăţii de Fizică din Măgurele s-a dovedit neîncăpătoare pentru sutele de elevi şi studenţi participanţi la evenimentul ”Cu mic, cu mare... prin Univers”. Menit să popularizeze astronomia - una dintre cele mai fascinante științe –, evenimentul a fost organizat cu ocazia Săptămânii Mondiale a Spaţiului Cosmic ”World Space Week 2010” și a serbării centenarului prof. Călin Popovici, fondatorul astrofizicii românești.

 

Elevii prezenţi au avut ocazia să observe pe viu o serie de experimente realizate în laboratoarele facultăţii, dar şi-au testat şi cunoştinţele de astronomie în cadrul unul concurs cu premii. Un interes deosebit a stârnit prezentarea “Călătorie virtuală în Univers” susţinută de Adrian Sonka. De asemenea, elevii au admirat cele două expoziţii de fotografie expuse în holul mare al Facultăţii de Fizică – “Zborul domnului Dumitru Prunariu în spaţiu” (expoziţie prezentată de Planetariul din Baia Mare) şi “Astrofizica în imagini” (fotografii de Alex Tudorică).

 

 

3 octombrie ASUR

 

Evenimentul a continuat și luni, 4 octombrie, cu seminarii pe teme de astrofizică, cum ar fi “Fizica Soarelui”, “Găuri negre”, “Formarea elementelor” ş.a. Programul complet și alte detalii despre eveniment puteți găsi la adresa http://www.prinunivers.ro.

 

Cu mic, cu mare... prin Univers” este un eveniment organizat de Facultatea de Fizică a Universității din București în colaborare cu Asociația Secular-Umanistă din România, Astroclubul București, Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară "Horia Hulubei", Institutul de Științe Spaţiale şi Institutul Astronomic al Academiei Române. Sponsorii evenimentului sunt Fundația Dinu Patriciu, Coca-Cola Hellenic și F64Studio. Parteneri media: Radio RFI, Scientia.ro.

 

Scris de: T. Ov.
Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.