Compania franceză de biotehnologie MedDay a anunțat luna trecută rezultate promițătoare cu privire la un medicament pentru tratarea sclerozei multiple aflat în faza de cercetare, afirmând că acesta reduce progresia bolii, iar în unele cazuri a condus chiar la „o ameliorare semnificativă” în rândul pacienților.

 



„Este pentru primă dată când un medicament a fost capabil să reducă rata de progresie a bolii și să înregistreze o ameliorare într-o proporție semnificativă în rândul pacienților cu scleroză multiplă”, afirmă într-o declarație CEO-ul MedDay, Frederic Sedel.

Medicamentul experimental MD1003 a trecut de faza a III-a a studiului clinic (citiţi detalii privind semnificaţia studiilor clinice în articolul nostru: Cum ajunge un medicament pe piaţă?), ultima fază înaintea depunerii documentației pentru primirea autorizației de punere pe piață a medicamentului ce vizează tratamentul sclerozei multiple primar și secundar progresive.

Rezultatele studiului, prezentate vineri la întâlnirea anuală a Academiei Americane de Neurologie, au fost încurajatoare, afirmă profesorul Ayman Tourbah, autorul principal al studiului.

„Rapiditatea obținută în recrutarea persoanelor necesare în cadrul acestui studiu multicentric evidențiază necesitatea unui medicament bine tolerat pentru pacienții cu scleroză multiplă primar și secundar progresivă”, se arată în declarația companiei .

„Procentul semnificativ de pacienți care a înregistrat o ameliorare în 12 luni, alături de scăderea riscului de progresie a bolii demonstrată în acest studiu, face din MD1003 un medicament potențial important pentru pacienții și clinicienii din domeniul sclerozei multiple.”

Procesul de aplicare pentru obținerea licenței medicamentului va începe după ce vor apărea toate rezultatele, probabil la sfârșitul lui 2015.

Traducere de Vîjială Sergiu după french-firm-multiple-sclerosis-drug, cu acordul editorului

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.