Puteţi afla în continuare 15 lucruri pe care, probabil, nu le cunoaşteţi despre banane şi care sunt etapele parcurse de acestea de la cules pană la o coacere completă. Etapa întâi. Bananele sunt culese atunci când ele sunt încă tari şi verzi.

Comentarii -

MirodeniiTurmericul poate fi cel mai eficient supliment nutriţional. Multe studii de calitate au arătat că aduce multe beneficii pentru organism şi creier.  În acest articol găsiţi 10 dovezi bazate pe beneficiile pe care turmericul le aduce sănătăţii.

Comentarii -

Ulei vegetalGrăsimile din dietă sunt foarte importante. Fără cele potrivite, organismele noastre nu pot funcţiona corect. Cu toate acestea, există multă confuzie în legătură cu efectele diferitelor grăsimi şi uleiuri. O grăsime pentru gătit care este comercializată pe piaţă ca o alegere sănătoasă este uleiul de rapiţă. Conţine puţine grăsimi saturate şi nesaturate, inclusiv acizi graşi Omega-3.

Comentarii -

Ouăle sunt printre puţinele alimente pe care le-aş clasifica drept „superalimente”. Sunt pline de substanţe nutritive, dintre care unele sunt rar întâlnite în regimul alimentar modern. Iată 10 beneficii pentru sănătate ale ouălor confirmate în studii realizate pe oameni.

Comentarii -

Ceaiul verde este cea mai sănătoasă băutură de pe faţa pământului. Este plină de antioxidanţi şi numeroase substanţe benefice pentru sănătate. Multe studii au arătat că ceaiul verde poate accelera arderea grăsimilor şi te poate ajuta să slăbeşti. Haide să vă explic felul în care funcţionează asta...

Comentarii -

nutritie sfaturiIstoria nutriţiei are multe nonsensuri. Oamenii au fost sfătuiţi să facă tot soiul de lucruri ciudate care provoacă bunul simţ. Unele dintre aceste lucruri nu sunt doar inutile, ci pot fi chiar dăunătoare. Cel mai rău aspect este că multe sfaturi greşite sunt încă promovate. În acest articol găsiţi 5 dintre cele mai proaste sfaturi pentru dietă din istorie.

Comentarii -

În zilele noastre, doar plimbându-te nonşalant printre raioanele magazinelor alimentare, poţi găsi o mulţime de produse fără gluten. De la pâine integrală fără gluten la premix pentru negrese cu ciocolată Betty Crocker, piaţa alimentelor fără gluten a explodat în decursul ultimului deceniu. Dar chiar e glutenul atât de nociv pentru tine? Ar trebui ca o persoană obişnuită să elimine glutenul din regimul ei alimentar? Care e treaba cu glutenul?

Comentarii -

Se susţine că dietele vegane au dovezi importante care le sprijină, că pot face oamenii să piardă în greutate şi că pot chiar să amelioreze bolile grave. Totuşi, susţinătorii acestei diete nu ne spun de obicei tot adevărul. Ei vor să ne facă să credem că există dovezi incontestabile în favoarea acestei diete. Însă în realitate, aceste dovezi sunt slabe. Adevărul este că dietele vegane pot funcţiona, cel puţin pentru unele persoane.

Comentarii -

FripturaProteinele sunt foarte importante. Dacă nu obţinem o cantitate suficientă din dietă, sănătatea noastră şi alcătuirea organismului suferă. Cu toate acestea, există păreri foarte diferite asupra cantităţii de proteine de care avem de fapt nevoie. Majoritatea organizaţiilor din domeniul nutriţiei recomandă un aport destul de redus de proteine.

Comentarii -

"Dintr-o dată toată lumea a devenit o adunătură de lacomi şi leneşi? Toţi în acelaşi timp? Vreau să spun, reveniţi la realitate" - Dr. Robert H. Lustig Există multe lucruri greşite în dieta modernă, însă cantitatea foarte mare de zahăr adăugat reprezintă cel mai rău aspect. Numeroase studii arată că zahărul, mai mult decât alte ingrediente din dietă, poate duce la îmbolnăvirea de diabet, boli de inimă şi chiar cancer (1, 2, 3).

Comentarii -

Grăsimile din dietă reprezintă un subiect ce a stârnit multe controverse. Veţi vedea oameni care au păreri foarte diferite despre grăsimile animale, uleiurile de seminţe şi de fapt despre aproape orice. Însă una dintre puţinele grăsimi despre care majoritatea oamenilor sunt de acord că este sănătoasă este uleiul de măsline extravirgin. Acesta, parte a unei diete mediteraneene, este o grăsime tradiţională care a fost un model de dietă pentru unele dintre cele mai sănătoase populaţii din lume. Există câteva cercetări în legătură cu efectele uleiului de măsline asupra sănătăţii. Aceste studii arată că acizii graşi şi antioxidanţii pe care îi conţine au efecte benefice pentru sănătate, cum ar fi reducerea riscului de boli de inimă.

Comentarii -

Nutriţia este foarte controversată. Uneori se pare că oamenii nu pot cădea de acord asupra niciunui subiect. Însă există şi unele excepţii: câteva subiecte care ţin de domeniul nutriţiei care nu sunt controversate. Iată mai jos 11 adevăruri universale asupra cărora, în fapt, oamenii pot cădea de acord.

Comentarii -

Produsele lactate sunt controversate în zilele noastre. Acestea sunt considerate de către organismele de sănătate ca fiind alimente esenţiale pentru sănătatea oaselor. Însă alţi experţi nu sunt de acord şi cred că laptele este dăunător şi ar trebui evitat. Desigur, nu toate produsele lactate sunt la fel. Ele pot varia foarte mult, în funcţie de modul în care au fost crescute vacile şi de modul în care au fost procesate produsele lactate.

Comentarii -

Mai întâi, să ne asigurăm că toată lumea înţelege ce este aceea o calorie. O calorie este doar o unitate de măsură a energiei – cantitatea de energie necesară pentru a ridica temperatura unui gram de apă cu un grad Celsius la o presiune atmosferică standard. Asta e valabil atunci când vorbim despre caloriile din alimente. Mâncarea furnizează energie, iar corpurile noastre au nevoie de aceasta pentru a funcţiona pe parcursul zilei.

Comentarii -

Zahărul este cel mai dăunător ingredient din dieta modernă. Conştientizarea efectelor nocive a crescut dramatic în ultimii ani. În ciuda a ceea ce unii oameni ar vrea să vă facă să credeţi, caloriile goale sunt doar vârful aisbergului. Zahărul, datorită cantităţii mari de fructoză poate da peste cap metabolismul. Dacă este consumat în exces, în doar 10 săptămâni poate cauza un nivel mare al colesterolului şi al trigliceridelor, rezistenţă la insulină şi acumularea de grăsime în ficat şi zona abdominală (1, 2).

Comentarii -

În anul 2013, dieta paleo a fost cea mai populară dietă din lume. Cu toate acestea, este încă foarte controversată în rândul profesioniştilor din domeniul sănătăţii şi a organizaţiilor din domeniul nutriţiei. Unii au îmbrăţişat dieta considerând-o sănătoasă şi convenabilă, în timp ce alţii sunt de părere că este dăunătoare. Din fericire, ştiinţa ne poate oferi unele răspunsuri, pentru că până acum au fost efectuate 5 studii cu privire la dieta paleo.

Comentarii -

Grâul este în zilele noastre un aliment controversat. Pe de-o parte unii oameni ne spun că este foarte nociv, unii numindu-l chiar otravă. Pe de altă parte, dieteticienii şi guvernul ne spun că grâul integral este parte integrantă dintr-o dietă "echilibrată". Însă, un fapt inevitabil este că oamenii consumă grâu, într-o formă sau alta de mii de ani.

Comentarii -

Doctor nutritionist si mereÎmi place ştiinţa nutriţiei, dar nu şi cum tinde să fie practicată. Mulţi dieteticieni nu îşi bazează sfaturile pe ultimele descoperiri ştiinţifice (1). Orientarea generală este complet depăşită şi s-a schimbat foarte puţin în ultimele decenii, deşi ştiinţa nutriţiei a evoluat foarte mult.

Comentarii -

Fata consumand cafeaŞtiinţa confirmă: cu cât bem mai multă cafea, cu atât vom trăi mai mult. Cafeaua este una dintre cele mai sănătoase băuturi de pe planetă. Nu este doar un lichid de culoare închisă cu cafeină, ea conţine de fapt sute de compuşi diferiţi, unii dintre ei fiind benefici pentru sănătate.

Comentarii -

Oua ochiuriExistă multe lucruri greşite în nutriţie, însă propaganda constantă împotriva grăsimilor saturate şi a colesterolului este cea mai rea. Pe măsură ce oamenii au redus aportul de alimente sănătoase, hrănitoare, bogate în grăsimi, bolile precum obezitatea şi diabetul au apărut peste tot în lume.

Comentarii -

Femeie cu cantarUn sirop dulce care ne poate ajuta să slăbim? Pare prea frumos ca să fie adevărat. Însă exact asta se spune despre siropul de yacon, care recent a devenit popular ca adjuvant în pierderea în greutate. Spre deosebire de cele mai multe suplimente de slăbit, există câteva studii efectuate pe oameni care pot să susţină aceste afirmaţii.

Comentarii -

Calorii diferiteExistă multe mituri ridicole în nutriţie. „Mitul caloriilor” este unul dintre cele mai omniprezente şi mai dăunătoare. Ideea acestuia e că partea cea mai importantă din dietă o reprezintă caloriile şi că sursele acestora nu contează.

Comentarii -

Ou ochiOuăle se află printre cele mai hrănitoare alimente de pe planetă. Un ou conţine toate substanţele nutritive necesare pentru a transforma o singură celulă într-un puişor. Cu toate acestea, ouăle au dobândit o reputaţie proastă, pentru că gălbenuşurile sunt bogate în colesterol.

Comentarii -

Pastila de slabitDacă aţi încercat să pierdeţi în greutate şi nu aţi reuşit, nu sunteţi singuri. Acest lucru se întâmplă de cele mai multe ori. Uneori oamenii reuşesc să slăbească, dar ajung în final să recupereze toate kilogramele pierdute. Adevărul este că e greu să slăbim, iar rata succesului este foarte mică.

Comentarii -

Ce funcţionează pentru o persoană poate să nu aibă efect pentru alta. Atunci când fac schimbări, unii oameni (aşa cum sunt eu) preferă să mizeze pe tot şi să schimbe totul în acelaşi timp. Alţii însă, aleg o abordare mai lentă, făcând modificări mai mici. Nicio abordare nu este mai bună decât alta, doar persoanele au personalităţi diferite şi abordează diferit stilurile de viaţă. Acest articol se adresează celor ce preferă o abordare mai lentă. Explică modul în care să adoptăm o dietă sănătoasă, bazată pe alimente naturale, în 12 paşi uşor de gestionat.

Comentarii -

Dependenta de alimenteSă mănânce sănătos şi să piardă în greutate pare aproape imposibil pentru multe persoane. În ciuda bunelor lor intenţii, ei se găsesc repetat în situaţia de a mânca mari cantităţi de alimente nesănătoase, deşi sunt conştienţi că acest lucru le face rău. Adevărul este că efectele anumitor alimente asupra creierului pot duce la dependenţă.

Comentarii -

Există câţiva îndulcitori naturali care sunt perfect siguri pentru consum. Conţin puţine calorii, puţină fructoză şi au gust dulce. Există 4 îndulcitori naturali care sunt de fapt sănătoşi. Care sunt aceştia şi care sunt sunt efectele acestora asupra organismului uman? Citiţi acest articol pentru afla...

Comentarii -

La început, dieta convenţională low-fat s-a bazat pe puţine dovezi ştiinţifice, care de atunci au fost complet infirmate. În ultimele decenii, multe studii ample, pe termen lung, au arătat că această dietă este o alegere foarte proastă. Nu s-a dovedit doar că este ineficientă,ci că ea poate fi de-a dreptul dăunătoare pentru mulţi oameni. În acest articol găsiţi 7 moduri în care dieta low-fat vă poate afecta sănătatea.

Comentarii -

Nutriţia este plină de tot soiul de minciuni, mituri şi concepţii greşite. Ceea ce oamenii cred că este adevărat, de multe ori se dovedeşte a fi exact opusul adevărului. Prin urmare, în articolul de faţă veţi găsiţi prezentate unsprezece alimente care sunt folosite de unele persoane "pentru dietă", dar care de fapt ne îngraşă. Iată despre ce este vorba...

Comentarii -

Uleiul de cocos este cea mai prietenoasă grăsime din lume pentru slăbit. Conţine o combinaţie unică de acizi graşi care au efecte semnificative asupra metabolismului. Mai multe studii arată că doar prin adăugarea uleiului de cocos în dietă putem pierde grăsime, în special grăsimea "periculoasă" din cavitatea abdominală. Să vă explic cum funcţionează.

Comentarii -