În ultimele decenii, carnea a fost acuzată ca fiind vinovată de multe boli legate de stilul de viaţă şi caracteristice societăţilor occidentale. Însă noi consumăm carne de o perioadă lungă de timp, iar învinuirea vechilor alimente pentru noile probleme de sănătate nu are prea mult sens. Adevărul e că, dacă este neprocesată, naturală, carnea este foarte sănătoasă. În acest articol găsiţi 7 dovezi bazate pe beneficiile pe care le aduce carnea sănătăţii.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Domeniile nutriţiei şi cele de prevenire a bolilor dau de multe ori dovadă de incompetenţă. Noi am fost greşit sfătuiţi să evităm grăsimile saturate şi colesterolul, în ciuda neexistenţei dovezilor efectelor nocive. În acest articol găsiţi 9 minciuni, mituri şi concepţii greşite despre grăsimea şi colesterolul din dietă.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
„Mâncaţi mai puţin, mişcaţi-vă mai mult.” Acesta este mesajul pe care îl primim de la organizaţiile din domeniul sănătăţii. Acestea afirmă că oamenii pierd sau iau în greutate din cauza caloriilor. Este însă greşit, deoarece organismul uman este mai complicat de atât. Diferite alimente afectează senzaţia de foame şi hormonii în diferite moduri, iar toate caloriile nu sunt egale. Puteţi face mai multe lucruri pentru a scădea în greutate, chiar fără a număra o singură calorie. În acest articol găsiţi 7 moduri prin care puteţi pune pierderea în greutate pe „pilot automat”.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Corpul este aproximativ 60% apă. Noi pierdem constant apă din organism, în principal prin urină şi transpiraţie. Corpul uman nu are un mecanism eficient de stocare a apei şi, de aceea, trebuie să se hidrateze tot timpul. Există multe opinii diferite cu privire la cât de mult şi cât de des ar trebui să bem apă. Autorităţile din domeniul sănătăţii afirmă de obicei că avem nevoie de 8 pahare pe zi, aproximativ 2 litri. Se numeşte "regula 8 x 8" şi este uşor de reţinut.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Gradul de conştientizare a efectelor negative ale glutenului asupra sănătăţii a crescut în ultimii ani. Un sondaj din anul 2013 arată că o treime dintre americani încearcă în mod activ să elimine glutenul din dietă. Însă o dietă fără gluten nu este un capriciu - există mai multe studii care evidenţiază faptul că glutenul poate produce efecte nocive. În acest articol găsiţi 6 motive pentru care glutenul trebuie evitat.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
„Mănâncă mai multe fructe şi legume”. Dacă aş primi un leu de fiecare dată când am auzit această recomandare, astăzi aş fi un om bogat. Toată lumea ştie că fructele sunt sănătoase – sunt implicit „alimente sănătoase”. Sunt naturale, „integrale”, iar oamenii le consumă de foarte mult timp.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Unele alimente au cantităţi mari de elemente nutritive în raport cu conţinutul lor caloric. Pot conţine şi nişte compuşi biologici activi unici care aduc beneficii sănătăţii. Aceste 11 elemente sunt printre cele mai sănătoase de pe Pământ. Care sunt acestea? Este vorba despre: gălbenuşul de ou, usturoiul, ficatul, napul, uleiul de cocos, cartofii dulci, afinele, algele, somonul, uleiul de ficat de cod şi carnea vacilor hrănite cu iarbă.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Uleiul de cocos este unul dintre puţinele alimente care pot fi clasificate ca „super-alimente”. Combinaţia sa unică de acizi graşi poate avea profunde efecte pozitive asupra sănătăţii. Aici este inclusă pierderea de grăsime, o funcţie cerebrală mai bună şi diverse alte beneficii uimitoare. În acest articol găsiţi 10 beneficii pe care uleiul de cocos le aduce sănătăţii şi care au fost confirmate experimental în studiile efectuate pe oameni.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Cei mai mulţi oameni consumă prea mulţi acizi graşi Omega-6. În acelaşi timp, consumul de alimente de origine animală bogate în Omega-3 se află la cel mai mic nivel la care a fost vreodată. Un raport distorsionat al acestor acizi graşi polinesaturaţi poate fi unul dintre cele mai dăunătoare aspecte ale dietei occidentale. De ce ne interesează acizii graşi Omega-6 şi Omega-3? Acizii graşi Omega-6 şi Omega-3 se numesc polinesaturaţi, deoarece au mai multe legături duble.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Aveţi mai multe opţiuni când vine vorba de alegerea grăsimilor şi uleiurilor pentru gătit. Însă nu mă refer doar la alegerea uleiurilor sănătoase, ci şi dacă acestea rămân sănătoase după ce am gătit cu ele. Atunci când gătiţi la temperaturi ridicate, vreţi să folosiţi uleiuri care sunt stabile şi nu se oxidează sau devin râncede cu uşurinţă. Când uleiurile sunt supuse oxidării, ele reacţionează cu oxigenul pentru a forma radicali liberi şi compuşi nocivi pe care cu siguranţă nu vreţi să îi consumaţi.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Există mai multe grupe diferite de sânge. Acestea conţin diverse tipuri de celule şi nenumărate molecule care oferă corpului substanţele nutritive necesare pentru ca el să funcţioneze corespunzător. Cele două mari tipuri de celule din sânge sunt globulele albe şi cele roşii. Globulele roşii reprezintă aproape 45% din volumul sângelui. Cele albe reprezintă mai puţin de 1%. Ceea ce rămâne e cunoscută drept plasmă sanguină şi reprezintă aproximativ 55% din volumul sângelui.
- Detalii
- Scris de: Scott (TodayIFoundOut)
Când cineva spune că o substanţă dă dependenţă, asta poate însemna două lucruri: că provoacă o dependenţă fizică, atunci când corpul tău începe să depindă de prezenţa unei anumite substanţe pentru bunăstarea sa fizică şi că a început să modifice procesele obişnuite pentru a se adapta la noua normalitate artificială. Lipsa bruscă a acelei substanţe nu-i va da corpului suficient timp să compenseze pentru ea. Efectele vor fi simptomele specifice sevrajului, precum greaţa, vărsăturile, dureri în piept, dureri de cap şi musculare, convulsii, transpiraţie incontrolabilă şi dificultăţi de respiraţie.
- Detalii
- Scris de: Scott (TodayIFoundOut)
Ai fost vreodată pe marginea unei stânci sau te-ai uitat pe fereastră din vârful unui zgârie-nori şi mâinile au început să-ţi transpire? Sau poate se întâmplă atunci când eşti pe cale să vorbeşti în faţa unui public? Persoana care te-a prezentat ţi-ar putea da mâna şi ar spera că n-ai venit direct de la baie, pentru că palmele tale sunt mai ude ca un burete în apă. Deci ce se întâmplă aici?
- Detalii
- Scris de: Scott (TodayIFoundOut)
Avertisment onest: înregistrarea de mai jos înfăţişează imagini HD ale unui creier uman proaspăt disecat. În mod deloc surprinzător, sunt parcă puţin prea edificatoare, dar şi complet fascinante, asta fără a mai menţiona faptul că prezintă un creier foarte diferit de cel pe care probabil vi-l imaginaţi.
- Detalii
- Scris de: Robert T. Gonzalez
Tema favorită a inorogului, a cărui imagine strălucitoare circulă pe Internet şi pe reţelele de socializare are o lungă şi stranie istorie ştiinţifică – naturaliştii şi oamenii de ştiinţă au fost obsedaţi de inorog timp de mai mult de 2.000 de ani. Ce a transformat oare o curiozitate ştiinţifică a anului 398 î.Hr. în simbolul creştin îndrăgit de fecioare?
- Detalii
- Scris de: Annalee Newitz